Skip links

Brouwer Transport

Wij helpen u op weg!

Brouwer Transport

Sinds 2022 maakt ook Brouwer Transport deel uit van de Kotra groep. Vanuit de vestiging in Urk verzorgen zij het transport van verse vis en diepvries naar verschillende bestemmingen met als specialiteit Engeland.

Na de aanleg van de afsluitdijk konden vissersschepen met Noordzeevis de Urker haven niet meer bereiken. Om de vis toch op Urk te krijgen voor verdere verwerking was er transport over de weg nodig. Uit deze vraag is ca. 60 jaar geleden Brouwer Transport ontstaan.

Wij vervoeren

Verse vis vervoer tussen Urk en de Nederlandse havens is inmiddels niet meer de hoofdmoot bij Brouwer. De hedendaagse core business is groupage vervoer van diepgevroren levensmiddelen tussen de landen Nederland, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Sinds 1 januari 2022 heeft Kotra een meerderheidsbelang in Brouwer Transport genomen. Hiermee heeft Kotra de vaste lijnen kunnen uitbreiden en verdikken.

Onze bestemmingen
Meer bestemmingen

Werken bij Kotra

Nieuwsgierig welke vacatures wij voor jou hebben? Bekijk de vacatures!

Bekijk vacatures

Kotra Cold store locatie

Opslag en overslag

Zendingen worden geladen bij de laadadressen en op Urk gecrossdockt tot routes naar de bestemmingen. Kortstondige diepvriesopslag van de zendingen op Urk behoort tot de mogelijkheden.