Laden en lossen reefer containers

We laden en lossen reefer containers in onze terminals en verzorgen desgewenst ook de (tijdelijke) opslag van uw producten. Tevens is het mogelijk om containerladingen te cross-docken in onze trailers als de payload te hoog is voor Europa.

Inslag, opslag en uitslag

Onze volledig gekoelde overslagterminals maken het mogelijk vrachtwagens te lossen en laden zonder dat de koelketen wordt onderbroken en dat komt uw product ten goede. Bovendien doen onze terminals dienst als verdeelcentrum. Onze ervaren medewerkers verdelen partijen voor de verschillende bestemmingen, desgewenst tot op de colli nauwkeurig.

Crossdocking

Soms is het belangrijk dat goederen zo snel mogelijk op een eindbestemming belanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verse vis of andere producten die bij een supermarkt afgeleverd moeten worden. Kotra Logistics biedt hiervoor de mogelijkheid van cross-docking. We beschikken over gekoelde overslagterminals en een koel- en vriesterminal zodat laden en lossen kan plaatsvinden zonder de koelketen te onderbreken.

Bij cross-docking wordt uw vracht bij binnenkomst, direct gelost en zo herladen dat ieder deel van de zending direct naar de eindbestemming gaat.

De voordelen zijn:

  • Omdat goederen niet eerst opgeslagen hoeven te worden, zijn uw producten veel sneller op de plaats van bestemming.
  • U voorkomt onnodige opslagkosten.

Afhankelijk van uw situatie, kan cross-docking ook voor u voordelen hebben. Wij denken graag met u mee.

 

Orderpicking

Een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse activiteiten is orderpicking. We beschikken over gekoelde overslagterminals en een koel- en vriesterminal zodat laden en lossen kan plaatsvinden zonder de koelketen te onderbreken.
Orders kunnen digitaal aangeleverd worden en bijvoorbeeld door ons neutraal vanuit uw naam verzonden worden naar uw klanten.