Geschiedenis

De geschiedenis van Kotra Logistics begint in 2009 met een management buy-out door Erik de Koeijer van de complete Oosterbaan transportgroep. Zo ontstaat Kotra Logistics BV. De naam is een suggestie van een toenmalige PTT-medewerker voor het destijds gebruikelijke telexadres. Een bijzondere stap voor het bedrijf is de ingebruikname van de diepvriesterminal (2014) met een capaciteit van 6.000 pallets: Kotra Coldstores Yerseke.

Eerste generatieVijfde generatie transportfamilie

Erik is de vijfde generatie die in het transportbedrijf actief is. Het ondernemers virus van Erik bleek voldoende aanwezig om deze grote uitdaging aan te gaan en de familietraditie voort te zetten. Transport zit in de genen van De Koeijers en dan vooral de wereld van de vis, schaal- en schelpdieren. Een wereld waarvan ze inmiddels al meer dan honderd jaar deel uitmaken.

 

Service-leadership in de voedselketen

Kotra Logistics groeit uit tot een van de grootste logistieke dienstverleners in de Benelux voor het vervoer en de opslag van vis en schaal- en schelpdieren. De holding bestaat uit twintig besloten vennootschappen. Samen streven zij naar service-leadership in de voedselketen waarbij niet alleen het transport een rol speelt maar de diensten waarmee toegevoegde waarde wordt gerealiseerd.