Van Maanen Koeltransport

Activiteiten

Van Maanen Koeltransport in Yerseke is gespecialiseerd in het transport van deelzendingen door heel West-Europa. We hebben een sterke focus op groupage transport van met name verse vis en diepvriesproducten naar Italië en Spanje. We spreken de taal van de ontvangende klant en ontzorgen de verzender optimaal.

Op- en overslag

Van Maanen Koeltransport staat borg voor optimale dienstverlening. We leveren een totaalpakket en bieden bovendien ruime mogelijkheden voor op- en overslag in onze moderne diepvries terminal Kotra Coldstore Yerseke . Onze ervaren en deskundige medewerkers halen uw producten op, sorteren die per bestemming en zorgen voor een perfecte aflevering. Vanzelfsprekend regelen we desgewenst ook de benodigde documenten en douaneformaliteiten.

Kwaliteit

Van Maanen Koeltransport is een open, professionele en flexibele organisatie. We streven dagelijks naar het verbeteren van kwaliteit en effectiviteit.

Geschiedenis

De geschiedenis van Van Maanen Koeltransport gaat terug tot 1939. Dan beginnen Terus van Mannen en zijn zwager Gerrit van de Kolk een fouragehandel in Zwartebroek (bij Hoevelaken). Na de oorlog wordt het bedrijf in 1953 gesplitst. Gerrit continueert de fouragehandel. Terus zet het transportbedrijf voort, vooral met het vervoer van zand en vee. In 1977 nemen Gijs en Jan van Manen het bedrijf van hun vader over. In 1989 verhuist het bedrijf naar industrieterrein De Harselaar, halverwege Voorthuizen en Barneveld. Begin jaren negentig maakt het bedrijf een moeilijke periode door. Gijs koopt zijn broer uit en is zo de enige eigenaar. Hij richt zich op groupage van vlees en vis voor de Italiaanse markt. Ook Spanje wordt een vaste groupage bestemming. Sinds 2009 maakt het bedrijf, met behoud van de eigen naam, deel uit van de holding Kotra Logistics.