Transport Vooruit

Activiteiten

Transport Vooruit is gevestigd in Breskens (NL). Het bedrijf is gespecialiseerd in het internationale vervoer van verse en bevroren goederen.

Verse en bevroren vis

Internationaal groupagevervoer van verse en bevroren vis is de hoofdactiviteit van Transport Vooruit. Hiervoor beschikken onze beide vestigingen over volledig gekoelde overslagterminals. Deze zijn speciaal ingericht voor het lossen, groeperen en laden van verse vis. Natuurlijk maakt het voor ons geen verschil of het gaat om 100 kilo of 10.000 kilo.

Groupage diepvriesproducten

Transport Vooruit vervoert tevens bevroren groente, fruit en aardappelproducten. Ook deze goederen vervoeren we met de grootste zorg. We leveren op tijd én op de juiste temperatuur af.

Opslag en overslag

Onze volledig gekoelde overslagterminals maken het mogelijk vrachtwagens te lossen en laden zonder dat de koelketen wordt onderbroken. Bovendien doen onze terminals dienst als verdeelcentrum. Onze ervaren medewerkers verdelen partijen voor de verschillende bestemmingen,  desgewenst tot op de kist nauwkeurig. We administreren de orderpicking nauwkeurig. Daarnaast hebben we mogelijkheden om zowel verse vis als diepvriesproducten op te slaan. De vrieshuizen zijn voorzien van palletstellingen. Hierdoor kunnen wij flexibel en overzichtelijk werken en benutten we de ruimte optimaal.

Geschiedenis

Transport Vooruit bestaat sinds 1958. Toen richtten de broers Oosterbaan het transportbedrijf in Breskens op. Het bedrijf richt zich op het transport van verse en diepgevroren vis. Deze wordt opgehaald in Urk, Den Helder, Zeebrugge en Oostende. De vis wordt opgeslagen en vervolgens getransporteerd naar grote steden als Parijs, Milaan, Hamburg en Boulogne sur Mer.
In 1973 opent Transport Vooruit een vestiging in Denemarken, eerst in Krusa, later in Padborg. Het bedrijf groeit gestaag en neemt in 1989 een overslagterminal in gebruik. In de loop der jaren worden diverse transportbedrijven overgenomen. In 2009 gaat de complete Oosterbaan Transport Group over naar de holding Kotra Logistics.

Sinds 1/2/2019 is de interne logistiek binnen Denemarken gestopt.