Kloos-Holland

Activiteiten

J. Kloos Holland B.V. is een transportbedrijf in IJmuiden. Dit is één van de belangrijkste visserijhavens van Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het internationale groupage vervoer van verse en bevroren vis. IJmuiden is een belangrijke aanvoerhaven voor vis uit de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Bovendien ligt het centraal ten opzichte van vissersplaatsen als Urk, Enkhuizen, Scheveningen en Katwijk en vlakbij de luchthaven Schiphol. Iedere dag vertrekken onze vrachtwagens naar Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland om de belangrijkste steden van verse vis te voorzien. Naast het vervoer van visproducten, verzorgen wij desgewenst ook de afhandeling van uiteenlopende douaneformaliteiten.

Aircargo

We zijn verder sterk in het transporteren van vis die binnenkomt op de verschillende vliegvelden in Europa. Zo laden wij dagelijks op de vliegvelden van Luik, Oostende, Brussel, Luxemburg, Frankfurt, Dusseldorf, Maastricht en Schiphol. Hier komt vis binnen uit onder andere  Afrika, Azië en Scandinavië. Deze vis wordt door ons geladen, verzameld en verdeeld over de verschillende bestemmingen. Vis die niet direct verkocht wordt, kunnen wij tijdelijk opslaan in één van onze koelcellen. Daar zorgen onze halmedewerkers er dagelijks voor dat de orderpicking naar de verschillende bestemmingen vlot en accuraat wordt uitgevoerd. Hierbij maakt het geen verschil of het gaat om 10, 100 of 1.000 dozen.

Distributie

Een ander specialisme van J. Kloos Holland B.V. is de fijnmazige distributie van verse en bevroren vis in Duitsland. Naast de dagelijkse routes naar de traditionele viscentra in Hamburg, Bremerhaven en Cuxhaven, bieden wij groupage transporten aan naar onder andere het Ruhr-gebied, Frankfurt en Freiburg. Onze chauffeurs vertrekken ’s avonds naar Duitsland om de goederen ’s nachts en in de loop van de ochtend af te leveren.

Geschiedenis

In de jaren voor de Tweede Wereldoorlog begint Jacobus Kloos met het aanleveren van lege manden aan de vissers in Noordwijk. Later voorziet hij ook andere vissersplaatsen van lege manden. Op den duur worden ook de vissers zelf naar hun boten gebracht en wordt de vis vanaf de vissersboten naar de visafslag vervoerd. Dat vervoer gaat aanvankelijk met paard en wagen. Later wordt een eerste vrachtwagen aangeschaft. Deze activiteiten groeien uiteindelijk uit tot een internationaal transportbedrijf met dagelijkse groupagediensten naar Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. In 2003 breidt J. Kloos Holland B.V. de groupagetransporten naar Duitsland. Sinds 2009 is J. Kloos Holland B.V. opgenomen in Kotra Logistics.