De Koeijer Transport

Activiteiten

De Koeijer Transport is gevestigd in Yerseke, hét mosselcentrum van Europa. Yerseke ligt centraal te midden van alle grote viscentra én de belangrijkste vliegvelden in West-Europa. We beschikken over een nieuw wagenpark en een moderne koel- en vriesterminal met een oppervlakte van 4.000 m2. Hier groeperen we producten onder optimale condities; om te worden opgeslagen of voor de dagelijkse distributieroutes. Het laden gebeurt per route aan één van de 57 dockshelters. Desgewenst verzorgen wij de warehousing, crossdocking en orderpicking. Onze deskundige mensen verdelen uw goederen nauwkeurig per bestemming.

Vis, schaal- en schelpdieren

Naast transport van verse en bevroren vis, zijn wij gespecialiseerd in het vervoer van schaal- en schelpdieren. Decennialang zijn wij dé vervoerder voor de Yersekse schelpdierenbedrijven. Met een uiterst intensieve zorg worden deze producten vervoerd en afgeleverd in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Groupage diepgevroren producten

Groupage vervoer van diepgevroren producten zoals aardappelproducten, groentes, fruit, boord etc. 
Onze diepvries terminal Kotra Coldstore Yerseke biedt ook de mogelijkheid om verse en diepvriesgoederen op te slaan.

Geschiedenis

300_de_koeijer_mb_1626.jpgDe geschiedenis van De Koeijer Transport gaat terug tot 1880 en begint met paard en wagen. In dat jaar start Adriaan Bom met het vervoer van oesters naar het plaatselijke treinstation. Daarmee beschouwen we hem als grondlegger van transportbedrijf De Koeijer. Hij heeft een agentschap van het bekende Van Gend en Loos en vervoert vaatjes oesters naar het station Kruiningen-Yerseke. Kees treedt in 1926 in het huwelijk met Miene Bom. Het is bijzonder dat dit huwelijk generaties later leidt tot het ontstaan van Kotra Logistics en een passie voor logistiek die van generatie op generatie overgaat.

Van generatie op generatie

Na de Tweede Wereldoorlog nemen Piet en Adri het bedrijf van hun vader Kees over. Ze verhuizen het bedrijf in 1978 naar het industrieterrein Molenpolder. De derde generatie De Koeijer neemt het bedrijf in 1989 over. Zij verhuizen het bedrijf naar een nieuw gebouwd pand in de Olzendepolder. Die vestiging van De Koeijer wordt in 2003 verder uitgebreid met 22 laadplatforms.

Scandinavië

Een belangrijke ontwikkeling in de recente geschiedenis van het bedrijf is de samenwerking met een Scandinavische reder. Dat bedrijf vervoert wekelijks verse vis van de Faeröer Eilanden naar Vlissingen. De Koeijer Transport grijpt de kans om die verse vis over heel Europa te vervoeren.

Gespecialiseerd vervoer

Een andere grote verandering is de keuze van mosselbedrijven om het vervoer van hun producten over te dragen aan De Koeijer Transport. Dit gespecialiseerde vervoer neemt hen veel zorgen uit handen. Door al deze veranderingen moet De Koeijer Transport flink investeren. Daarom wordt toenadering gezocht met Transport Vooruit in Breskens. Deze samenwerking leidt in 1995 tot een overname door dit bedrijf. Dit conglomeraat van transportbedrijven breidt zich in de jaren daarna steeds verder uit. In 2009 gaat Transport Vooruit over naar de holding Kotra Logistics, onder leiding van Erik de Koeijer, de vijfde generatie.