Onze identiteit

Na de aanleg van de afsluitdijk konden vissersschepen met Noordzeevis de Urker haven niet meer bereiken. Om de vis toch op Urk te krijgen voor verdere verwerking was er transport over de weg nodig. Uit deze vraag is ca. 60 jaar geleden Brouwer Transport ontstaan.

Werken bij Brouwer Transport

Wij zoeken op dit moment een chauffeur vanaf de standplaats Urk. Benieuwd of dit iets voor jou is? Bekijk onze vacature op werkenbijkotra.nl.

  • goede werk-privébalans,
  • eigen vrachtwagen
  • ritten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Engeland

Wij vervoeren

Verse vis vervoer tussen Urk en de Nederlandse havens is inmiddels niet meer de hoofdmoot bij Brouwer. De hedendaagse core business is groupage vervoer van diepgevroren levensmiddelen tussen de landen Nederland, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Sinds 1 januari 2022 heeft Kotra een meerderheidsbelang in Brouwer Transport genomen. Hiermee heeft Kotra de vaste lijnen kunnen uitbreiden en verdikken.

Onze bestemmingen

Wij rijden naar de volgende landen:

Opslag en overslag

Zendingen worden geladen bij de laadadressen en op Urk gecrossdockt tot routes naar de bestemmingen. Kortstondige diepvriesopslag van de zendingen op Urk behoort tot de mogelijkheden.